Energetikai védelmek

A legtöbb mágikus támadás az asztrálsíkról érkezik, ezért ennek a védelme a legfontosabb számunkra.Ennek több módja van, de mindenki egyénileg is kifejlesztheti a neki legmegfelelőbbet.A legtöbb mágikus támadás az asztrálsíkról érkezik, ezért ennek a védelme a legfontosabb számunkra.Ennek több módja van, de mindenki egyénileg is kifejlesztheti a neki legmegfelelőbbet.

Az alábbi védelmeket az akarat-, a gondolat- és az érzelemkoncentrációnk erejével, vizualizációs technikával kell létrehozni. Amíg nem vagy gyakorlott az energiák érzékelésében, irányításában, illetve a megváltozott tudatállapot létrehozásában, addig az alábbi technikával végezd a gyakorlatokat.

Tovább


Növénygyűjtés kezdőknek

A gyógynövények és a vadon termő, ehető növények felismeréséhez sok időt kell tölteni a természetben, de az se keseredjen el, akinek erre éppen nincs lehetősége. Kezdetben az is elég lehet, ha elolvasunk néhány határozókönyvet, nézegetjük a képeket, ismerkedünk a növényekkel. Ha valamiről úgy gondoljuk, ismerősnek tűnik, láttuk a környéken, ellenőrizzük, de arra figyeljünk, hogy autóutak és forgalmas helyek mellől, vegyszerezett területekről akkor se gyűjtsünk be semmit, ha amúgy szépnek látszik, mert méreganyagok rakódhatnak le a növényekben. Ekkor csak a beazonosítás legyen a célunk.

 

Tovább


Kelta varázsital – A sör

A kelták nagyon kedvelték a lakomákat és a jó italokat. A gyalognép méz- és árpasört ivott, aminek receptjét feltehetőleg még Mezopotámiából hozták magukkal, és a germán népekhez hasonlóan ők is erőnövelő varázsitalnak tartották (ahogy a világhírű Asterix történeteiben láthatjuk, amiben a gallok a druida főzetének köszönhetően győzedelmeskednek a rómaiak felett). A magasabb rangú kelták azonban inkább a mediterrán vidékekről származó borral oltották szomjukat. Mikor Írország a X. században elzárkózott a vikingek támadásai elől, még akkor is fenntartottak egy útvonalat az Ibériai félszigettel, innen hozták ugyanis a jóféle bort.

Tovább


Kártyavetés - Francia kártya

Ez az 52 lapos kártya, nevével ellentétben valószínűleg nem francia, hanem keleti eredetű. Szimbólumai a kőr, a pikk, a káró és a treff.

Tovább


A vudu bábus mágia

Ez a mágia típus a közhiedelemmel ellentétben nem csak ártó szellemekkel és negatív energiákkal dolgozik. Mint minden eszköz, ennek a használata is attól függ, ki és milyen céllal fog hozzá. Épp úgy lehet rontásokat, átkokat véghezvinni a segítségével, mint gyógyítást.

 

Tovább