Kártyavetés - Magyar kártya

A Magyar kártya 32 (esetenként 36) lapos. Másik elnevezése Tell kártya, mert az alsó és a felső kártyák Schiller drámájának, a Tell Vilmosnak a szereplőit ábrázolják, míg a VIII-IX lapok a történet egy egy jelenetét mutatják be. Az ász kártyák a négy évszakot szimbolizálják. A Piros a tavasz, a Tök a nyár, a Zöld az ősz és a Makk a tél.

 

 

Tovább


Rituális tárgyak

A modern mágikus rituálék alapvető kellékei a négy őselemnek (alapelemnek) megfelelően a tőr, mint a tűz jelképe, a pálca, vagyis a levegő, a kehely, mint a víz elem, és a pentákulum, mint a föld megtestesítője.

Tovább


Érzékelési gyakorlatok

Az aura érzékeléséhez, elsődlegesen az étertest megpillantásához nyugodt, feszültségektől mentes állapot és kezdetben félhomály és egy másik személy szükségeltetik.

Tovább


Kristálygömb és fekete tükör

Kristálygömbbel legtöbben jósnőknél találkoznak, akik hosszan bámulják, mindenféle képeket látnak benne, majd ezekből a többnyire szimbolikus képekből következtetnek az illető jövőjére.

Tovább


Törzsi istenek

A kelták olyannyira közel voltak isteneikhez, hogy vallási szokásaikat még rabságban is megőrizték. Ha erre nem volt lehetőségük, inkább az önkéntes halált választották.
Tartottak az istenek hatalmától, ismerték a karma és a makrokozmosz törvényét. Mikor Nagy Sándor a zsoldosaivá akarta tenni őket, megkérdezte tőlük, mitől félnek legjobban a világon. Titkon azt remélte, őt említik majd, ehelyett a kelták azt felelték: Semmitől, talán csak attól, ha fejünkre szakad az Ég! Esküt is az égre tettek. A nagy hadvezér becsülte őket bátorságukért, talán azért, mert ő sokkal több dologtól rettegett.

Tovább