Kristálygömb és fekete tükör

Kristálygömbbel legtöbben jósnőknél találkoznak, akik hosszan bámulják, mindenféle képeket látnak benne, majd ezekből a többnyire szimbolikus képekből következtetnek az illető jövőjére.

Tovább


Asztrális régiók és az elemek mágiája

Az asztrálsík megismeréséhez és az asztrális energiák használatához nem elég csak az analógiákat ismernünk, meditációban be is kell járnunk a régiókat. Ahhoz, hogy könnyedén eligazodhassunk, érdemes kiválasztanunk egy fix pontot (helyszínt, személyt stb), amihez bármikor visszatérhetünk. Az alábbiakban erre szeretnék egy lehetséges példát bemutatni a kelta mitológiára alapozva, de használhatsz bármilyen számodra fontos mitológiát.

Tovább


Asztrális utazások - A Tattwa kártya

Sokan tapasztalnak álmaik során képeket, történéseket amelyeket szinte valóságként élnek át. Ezek az álmok az asztráltest által meghatározott síkon való "utazás" eredményei. Az asztrális régió az anyagi és a szellemi valóság közötti réteg, amin az álmodó a szellemi sík felé menet átlép.
Ebből adódik az asztrális utazás elnevezés, ami az asztrálsík nem álomban történő elérésére utal. Ahhoz, hogy ezt tudatosan előidézhessük, szükségünk van az asztráltest megismerésére. Ez a sík önálló létformák élőhelye, saját kozmikus törvényekkel rendelkező világ. A "belépés" rendkívül egyszerű. A feladatunk csak annyi, hogy az energiatestünkre ráhangolódunk. Ez adja meg az egyik "kulcsot" a sík eléréséhez.
 

Tovább