Amulettek, talizmánok

Amulettek, talizmánok

Az amulett a latin amoliori szóból származik. Jelentése elhárítani. Kis méretű, általában nyakba akasztható medál vagy szobrocska, ami véd a rontás ellen. A talizmán az arab tilism szóból ered, jelentése mágikus ábra, de lehet az eredete a görög téleszma is, ekkor a jelentése megszentelt tárgy. Konkrét cél elérésére, a vágyott esemény bekövetkezésére készített tárgy.
Mindkettőt meghatározott anyagra és időben kell elkészíteni, az asztromágiai ismeretek segítségével. Mindkét tárgy gyakorlatilag energiával és információval feltöltött 'akkumulátor', mely a beleprogramozott információt hajtja végre. Amulett esetében védelmet ad, talizmán esetében pedig koncentrálja az energiákat egy cél elérésére.

Készíthetünk bolygótalizmánokat és amuletteket, melyek asztrológiai alapon működnek. Elkészítésükkor tehát pontosan meg kell határoznunk az időpontot, hogy azok az energiák érvényesüljenek, amiket szeretnénk. Csinálhatunk személyre szóló talizmánt, melyen szerepelnek a saját (illetve a talizmán tulajdonosának) asztrológiai jegyeink. Legjobb ha fémre készítjük, így használhatjuk az adott bolygóhoz tartozó fémet a talizmán alapjául.

Az asztrológiai szimbólumokon felül rávéshetjük a célt vagy a kívánságot is, amiért a talizmánt készítjük. Ezt termétesen nem csak fizikailag kell megtennünk, hanem asztrális és mentális szinten is. (Érzelem és gondolatkoncentráció segítségével.)
Felhasználhatunk bármilyen, nekünk megfelelő szimbólumot is, de ekkor is figyelnünk kell rá, hogy a talizmán anyaga illeszkedjen a célhoz. Használhatunk drágaköveket, féldrágaköveket, vagy bármit, amit odaillőnek tartunk, és energetikailag is alkalmas a feladatra.

Leghatékonyabb a kör alakú szimbólum, ekkor felrajzolhatjuk rá a hármas védelmet (anyagit, lelkit és szellemit jelképezőt), a körbe pedig a szimbólumot, amit használni akarunk. Belevéshetjük a saját jeleinket, nevünket, vagy angyalneveket stb. Bármit, ami a célunknak megfelel. A lényeg, hogy töltsük fel energiával és információval. Ezt szertartási kereteken belül a legcélszerűbb megtenni.
A felszentelés során használjuk a megfelelő színű gyertyákat, és a célnak megfelelő illóolajokat, füstölőszereket, hogy erősítsük egyrészt a mi ráhangolódásunkat, másrészt azt az energiát, amit éppen a tárgyba koncentrálunk.

Az elkészült amulettet vagy talizmánt hordhatjuk nyakláncra fűzve, ekkor figyeljünk arra, hogy melyik csakránál fejti ki a hatását, azaz hogy milyen hosszan engedjük lelógni. Rövid láncon a Torokcsakráig, hosszún a Szívcsakráig ér le.
Hordhatjuk kitűzőként is, vagy simán a zsebünkben, a lényeg, hogy a céljainkat tartsuk szem előtt, és ahhoz határozzuk meg a legjobb helyét. Lehetőleg más ne fogja meg, amennyiben mégis megtörténik, a tárgyat meg kell tisztítanunk.

Készíthetünk más számára is amulettet vagy talizmánt. Ekkor az illető jeleit, nevét, szigillumát, célját kell ráfestenünk, rávésnünk, és az ő számára kell felszentelnünk. Ez annyiban különbözik a saját magunknak készített eszközök energetikai feltöltésétől, hogy a tárgyba koncentrált energia elsősorban kozmikus energia legyen, ne tegyünk bele a saját személyes töltésünkből, és kérjük meg a használóját, hogy önmaga is végezzen el egy egyszerű kis szertartást, ahol összekapcsolódik a saját amulettjével, talizmánjával.

Természetesen a tárgy huzamosabb ideig való hordással is feltöltődik, de ha tudatosan feltölti, akkor hatékonyabban fogja azt a célt szolgálni, amire készült.

 

Tárgyak tárolása és tisztítása

 

Amennyiben van valamilyen kozmikus energia beavatásod (Reiki, KOHARI, Rai stb...), akkor elég lehet egy energetikai tisztítás/kezelés. Ha nincs, akkor választhatsz többféle lehetőség közül.


1. Vedd a kezedbe a tárgyat (pl. kártyapakli, kristálygömb, ouija tábla, amulett, talizmán), majd ülj le vagy feküdj le kényelmesen. Végezz el egy lazító gyakorlatot (relaxáció), majd koncentrálj arra, hogy egy tűzenergia körbeveszi a tárgyat, és elégeti a benne lévő ’szemetet’. Igyekezz minél erősebben elképzelni a folyamatot, és figyelni az energetikai változásokra.

Végezheted úgy is, hogy a kezeidből (tenyércsakrádból) irányítasz energiát a tárgyra. Kipróbálhatod a gyakorlatot a többi őselemi energiával is, így több síkú tisztítást tudsz végezni. Először engedd rá a tűzenergiát (akarati szint), majd a levegőt (gondolati szint), a vizet (érzelmi szint) és végül a földet (anyagi), ami megszilárdítja a tiszta állapotot, és új alapot ad az eszköznek.

2. Végezz egy tisztító szertartást. Válassz egy számodra (energetikailag is) tiszta helyet, tedd le a tárgyat a földre vagy oltárra, majd húzz magad köré egy kört. Ha vannak rituális eszközeid, akkor azok közül a karddal vagy a tőrrel. Ha nincsenek, akkor egy bottal amennyiben a természetben vagy, vagy krétával, zsinórral, ha benti helyen vagy. Koncentrálj energiát a körre (védelem), képzelhetsz magad köré fehér fényt, vagy amilyen védelem Neked megfelel.

Gyújts gyertyát, tegyél az oltárra vizet, földet (vagy sót) és füstölőt (természetesen ezeket még addig, amíg nem zártad be a kört). Ezek jelképezik a 4 őselemet.

Gondolatban szólíts valamilyen erőt (kedved szerint, lehet a védőszellemed, a mestered, valami istenség, angyal stb...), majd kérd meg, hogy segítse a szertartást ezzel meg ezzel a céllal (most éppen a tárgy megtisztítása).

Ezután tedd meg fizikai szinten is a tisztítást (miközben gondolatban végzed a fenti őselem tisztítási gyakorlatot is). Először szórj rá földet (vagy sót), majd spriccelj rá egy pár csepp vizet, füstölőzd meg, majd végül emeld a gyertya fölé .

Az első gyakorlatnál (ami csak vizualizációs) fentről lefelé csináld (tűztől a földig), az anyagibb szertartásnál pedig lentről felfelé (földtől a tűzig).

Ha nagyon sürgős egy tisztítás, és a tárgy anyaga bírja (pl. kristályok, kristálygömb, talizmán, amulett), akkor a leggyorsabb módszer hideg folyó víz (pl. sima csap) alá tenni néhány percre. A tárgyaidat tiszta helyen, lehetőleg más emberek energiájától távol tartsd. Amit nem magadon viselsz, annak készíts valamilyen zsákocskát, amibe minden használat után visszateheted.
 

Nayah