Javasolt meditációs struktúrák

Ajánlott meditációs struktúrák

 

A karmatükőr

Tisztulás1

Tisztulás2

Árnyékszemélyiség integrálása

Energia visszacsatolás

Egyes síkokon végezhető technikák

Tovább



Relaxáció, koncentráció, meditáció

Szinte minden kultúrában megtalálhatjuk a meditáció gyakorlatát. Az egyes népek természetesen a hitviláguknak megfelelően értelmezték azokat a tudatállapotokat amiket elértek. A sok különféle elnevezés mögött azonban egy azonos gondolat áll. Azok a tudatállapotok, melyek az alvástól és a közönséges ébrenléttől is különböznek, de egyaránt megtalálhatók bennük az álom és az ébrenlét egyes sajátosságai.
A megváltozott tudatállapotok felhasználása több ezer éve ismert az egyes kultúrákban. Vallási és gyógyító tevékenységeik során a törzsi sámánok, boszorkányok és a különféle vallások papjai előszeretettel alkalmazták a meditációt és a hipnózist gyógyításhoz és a természet titokzatos erőinek eléréséhez, birtokba vételéhez.

Tovább


Kontempláció

A kontempláció a meditáció magasabb foka, amikor azonosulunk meditációnk tárgyával, és a különvalóságunk tudata megszűnik.

Tovább


Telepátia

Az első telepátia kísérleteket az 1960-as években végezték. Növények leveléhez elektródákat erősítettek, majd a növényeknek sérüléseket okoztak. A mérőeszközök segítségével kimutatták, hogy a növény már arra reagált, ha csak gondoltak arra, hogy megégetik.

Tovább