Asztrális utazások - A Tattwa kártya

Sokan tapasztalnak álmaik során képeket, történéseket amelyeket szinte valóságként élnek át. Ezek az álmok az asztráltest által meghatározott síkon való "utazás" eredményei. Az asztrális régió az anyagi és a szellemi valóság közötti réteg, amin az álmodó a szellemi sík felé menet átlép.
Ebből adódik az asztrális utazás elnevezés, ami az asztrálsík nem álomban történő elérésére utal. Ahhoz, hogy ezt tudatosan előidézhessük, szükségünk van az asztráltest megismerésére. Ez a sík önálló létformák élőhelye, saját kozmikus törvényekkel rendelkező világ. A "belépés" rendkívül egyszerű. A feladatunk csak annyi, hogy az energiatestünkre ráhangolódunk. Ez adja meg az egyik "kulcsot" a sík eléréséhez.
 

Tovább


A rúnák

A rúnák az ókori germánok ábécéje, de megtalálható szinte az összes indoeurópai nép hagyományában (ld pl. a kelta ogham), ami egy közös eredetre utalhat. A rovásírás a magyar nép körében is ismeretes volt.

Tovább


Szertartási ruha készítése

A mágikus vagy vallási szertartások fontos eleme a hétköznapitól eltérő cselekedetek, a csak a rituálén használatos tárgyak, a klauzúra (védőkör, mágikus kör, elzárkózás stb.) mellett a megfelelő öltözék is. 

Tovább


Az Ogham

A régi történetek az Ogham írás feltalálását a bölcsesség és az ékesszólás istenének, Oghma-nak tulajdonították. A gallok kopasz aggastyánként ábrázolták és Ogmios néven nevezték.

Az Ogham ábécé a latin ábécén alapuló rovásírás. Eredetileg 20 jelből állt, a modernizált változata 25-ből.  Bizonyíthatóan csak a IV. században kezdték el használni az általunk ismert formában, de valószínűsíthető, hogy az már egy sokkal régebbi mágikus rendszer folytatása volt.

Tovább


Tarot III.

A Tarot nem jóskártya. Nem ad felvilágosítást arról, mi lesz a jövőben, inkább segít abban, hogy a körülmények felismerésével és figyelembe vételével megtanuljunk önállóan dönteni, és ezzel alakítani a saját sorsunkat.

A tarot egyaránt tartalmazza 'a múltat, a jelent és a jövőt'. A nagy arkánum olyan, mint egy térkép, megmutatja a lehetséges utakat, azt, hol állunk éppen, honnan érkeztünk el idáig, és milyen lehetséges útvonalon érhetjük el célunkat. A kis arkánum lapjai jelzőtáblák ezeken az utakon.
Ahhoz, hogy megfelelőképpen tudjuk alkalmazni a lapokat, meg kell értenünk, hogy mindennek van oka, semmi nem véletlen. Az eddigi helyzetünk (még ha ezt nem is látjuk jelenleg) a múltbeli tetteink következménye, és a jövőnk a jelenlegi döntéseink eredménye lesz. Ez a Karma.

Tovább