Történetünk

1996 Admon, Nayah és Szücs Imre (Arsoloss) közösen arra az elhatározásra jut, hogy a vallási tevékenységet hasznos lenne a továbbiakban hivatalos formában folytatni. A hivatalossá tétel célja az volt (és mind a mai napig az), hogy a wicca vallás követőinek egyenjogúságot tudjon biztosítani, segítse érdekeik érvényesítését, elérhetővé tegye számukra, hogy igény szerint csoportosan, az egyház keretein belül is megélhessék vallásukat. Még ebben az évben 100 fő hozzájárulásával beadásra kerül a Fővárosi Bíróságra a Kelta-WICCA Hagyományőrzők Egyházának bejegyzési kérelme.

A bejegyzést első fokon elutasítja a bíróság, és az egyházi helyett az egyesületi formát javasolja. Ez természetesen nem egyezik az alapítók szándékával, ezért a kérvényt kiegészítik a bíróság által hiányolt adatokkal, amelyek a kérelmezők véleménye szerint bizonyítják a vallás és az egyház létjogosultságát Magyarországon.

1998 A legfelsőbb bíróság elfogadja kérésünk, de be kell adni újra a 100 fő hozzájárulási igazolását.

1998. március 31-én megtörténik a hivatalos bejegyzés, a szervezet neve Kelta-WICCA Hagyományőrzők Egyháza lesz, és az egyházak között 127. sorszámot kap.
KWHE1998/01-es határozata: Nánási Pál, Rubus Edit és Szücs Imre az egyház Vezető Főpapok Tanácsának örökös tagjai, az egyház vezetői.

1998. Elindul a közös munka. Hitoktatás, vallásgyakorlás. Ünnepek megtartása. Táborok szervezése.

2004-től a KWHE jogosult az adó (egyházi) 1%-ára. Az egyházon belül 4 tradíció jön létre.

2011 Az egyház átalakul egyesületté, amelynek oka a törvényi szabályozások megváltozása, amelyek a továbbiakban már nem teszik lehetővé az egyházi formában történő működést. Az adó 1%-ra most is jogosult a szervezet mint egyesület.

2013 Az Emberi Erőforrások Minisztériumának 2013.09.01-én kiadott közleménye alapján az egyesület, mint vallási tevékenységet végző szervezet dolgozhat tovább, és visszakapja az egyház nevet és kapcsolódó privilégiumokat (kivéve, hogy a fennálló jogszabályok alapján nem minősül bevett egyháznak – vallási tevékenységet végző egyesület).

Az így átalakult Admon – Nayah - Arsoloss által vezetett vallási tevékenységet végző Kelta-Wicca Hagyományőrzők Egyházához többen csatlakoztak, a hitéleti munka töretlen lendülettel folytatódott. A nyilvánosság felé az egyház kapcsolattartását, szervezési feladatokat Arsoloss, mint az egyesület elnöke vállalta fel, Nayah és Admon a nyilvánosság elől elvonultan folytatja hitéleti tevékenységét.