Energetikai védelmek

Energetikai védelmek

A legtöbb mágikus támadás az asztrálsíkról érkezik, ezért ennek a védelme a legfontosabb számunkra.Ennek több módja van, de mindenki egyénileg is kifejlesztheti a neki legmegfelelőbbet.A legtöbb mágikus támadás az asztrálsíkról érkezik, ezért ennek a védelme a legfontosabb számunkra.Ennek több módja van, de mindenki egyénileg is kifejlesztheti a neki legmegfelelőbbet.

Az alábbi védelmeket az akarat-, a gondolat- és az érzelemkoncentrációnk erejével, vizualizációs technikával kell létrehozni. Amíg nem vagy gyakorlott az energiák érzékelésében, irányításában, illetve a megváltozott tudatállapot létrehozásában, addig az alábbi technikával végezd a gyakorlatokat.

 

Gyakorlat: Relaxáció

Csukd be a szemed, és lazítsd el, majd az arcodat, a fejedet, a nyakadat, a vállaidat, a karjaidat, a felsőtestedet, derekadat, a csípődet és a lábaidat is. Ez egy kis gyakorlatot igényel, érdemes a meditáció előtt párszor elvégezni.

Lehet fordított sorrendben (lábtól) is csinálni, de a tapasztalat azt mutatja, hogy a rendkívül aktív szem ellazítása a legfontosabb, és utána a többi 'testrész' már könnyebben megy. A lényeg, hogy ne össze-vissza ugrálás legyen.

Segíthet az ellazulásban az alábbi vizualizációs gyakorlat: Csinálj egy aurafeltöltést. Képzeld el, ahogy a fehér fény a fejtetődön (Korona csakra) keresztül átjárja az egész tested, és amerre végighalad, nyugalmat sugároz és segít az ellazulásban. Ezután, ezt az állapotot kihasználva végezhetsz meditációkat, asztrális utazást, reinkarnációs meditációt, vagy csak élvezheted az ellazult állapotot.

Amikor végeztél, csináld meg újra az aurafeltöltést, csak most nem a kozmikus hanem a földi energia (Gyökércsakra) felhasználásával, vagy csak koncentrálj (fordított sorrendben) a gyakorlat elején ellazított testrészeidre, és 'ébreszd fel' azokat. Érezd, ahogy az energia lentről felfelé visszahozza az erőt és az éberséget a tagjaidba, a lábadtól egészen a szemeidig. Amikor feltöltődtél, nyisd ki a szemed, és írd le a tapasztalataidat.

Amikor ellazultál, koncentrálj arra, amit el akarsz érni. Ha nem magadra teszed a védelmet, akkor próbáld meg minél jobban felidézni a tárgyat vagy személyt, akinek szánod, majd irányítsd az energiád a védelemre.

Képzeld el, ahogy az általad választott védelem létrejön, megszilárdul majd elkezdi a működését.

 

A védelmek fajtái

Odköpeny

A Koronacsakrádból kiengedett gyöngyházszínű szalaggal fond körbe a testet (a sajátodat, vagy másét, akire a védelmet szeretnéd). Amikor kész van, elöl kösd meg, majd pecsételd le a saját pecséteddel.

A saját pecsét egy önmagunkat jelképező, általában kör alakú szimbólum, amit mindenki magának készít el. Tartalmazhatja a mágus célját, asztrológia jegyeit, szimbólumait, mágikus nevét stb. Bármilyen lehet, amilyet szeretnél, és amiről úgy gondolod, nem csak fizikailag, hanem a többi energiaszinten is téged jelképez. A pecsétet fel kell szentelned, ehhez a saját magad által legjobbnak, legerősebbnek tartott módszert (szertartást) választhatod.

Asztrálfűrész

Az Asztrálfűrész két gyorsan forgó, egymásra merőleges, kívül fűrészesként elképzelt henger, ami nem csak személyek vagy tárgyak, hanem pl. a szentély (ház, kert stb...) védelmére is alkalmas.

Csak indokolt esetben érdemes alkalmazni, mindennapos védelemnek nem ajánlott.

A Fény Erődje

A fejtető fölött létrehozott fényes, csillámló energiagömbből lefolyó kozmikus energia, ami betölti az aurát, és áttörhetetlen, rugalmas burkot képez.

Rugalmas buborék

Az aura legkülső rétegét megerősítjük, majd gondolatban rugalmas burokká alakítjuk. Továbbfejleszthetjük úgy, hogy nem csak gumiszerűvé, de tükrözővé is alakítjuk.

Mindenfajta támadást visszaver, rugalmassága folytán pedig nem törik. Mindennapos védelemnek is alkalmas.

Kabbalista Kereszt

Az alábbi gyakorlat Kabbalista előképzettség nélkül is elvégezhető.

Képzelj el a fejed felett egy fénylő, fehér energiagömböt. Engedd, hogy beáramoljon egy energianyaláb a fejtetődön keresztül. Eközben mondd ki: Ateh. Majd vidd tovább az energiát, végig egészen be a Földbe, közben mondd: Malkuth. Ekkor az energia megteremti a kereszt függőleges szárát.

Összpontosítsd az energiát középen, a Szívcsakra tájékán, majd engedd átáramolni a jobb kezeden keresztül kifelé, miközben mondd: Ve Geburah, majd a bal kezeden végig, eközben mondd: Ve Gedulah. Ekkor létrejön a kereszt vízszintes szára.

A két tenyeredet érintsd össze magad előtt, hogy harmonizáld a két oldalt, majd mondd: Le Olam.

Ezután alakíts ki a keresztből magad körül egy gömböt, és mondd: Amen.

A Kabbalista Kereszt teljes szövege: Ateh, Malkuth, Ve Geburah, Ve Gedulah, Le Olam, Amen, vagyis: Tiéd az Ország, a Hatalom és a Dicsőség, mindörökké, Ámen.

Három síkon létrehozott kör

A különféle rituálék során alkalmazott körhöz hasonlóan ezt is mindhárom síkon létre kell hozni. A külső, fehér színű kört a mentálsík támadásai ellen, a középső, zöld kört az asztrális sík kizárására, míg a harmadik - legbelső - vörös kört pedig a fizikai védelemre hozzuk létre.

Elemi körök

A kört létrehozhatjuk az egyes őselemek energiájából is. A legbelső a föld, majd a víz, a levegő, a tűz és végül az ötödik elem, a tér (akasha, kvintesszencia vagy asztrálfény. Készíthejük fordított sorrendben is, a tértől kezdve, egészen a legkülső rétegig, a földig.

Rezgések az aurában

Képzeld el az aurádat és benne az egyes csakrákat. Gondolatban erősítsd meg mindet, majd amikor az összes fényesen, a megfelelő színben ragyog, indíts el az aura legbelső rétegéből (étertest) egy enyhe vibrálást. A vibrálás átterjed a többi energiatestre is.

A csakrák energiája folyamatosan táplálja az energiarétegeket.

Maszk személyiség

Kicsit nehezebb, mint az eddig bemutatott védelmi technikák. Gyakorlatilag egy más személyiség felépítése minden szinten, a fizikai viselkedéstől kezdve egészen az energiarendszer elmaszkírozásáig. A védelem lényege természetesen nem a hazugság, hanem bizonyos helyzetek elkerülése és a személyiség fejlesztése.

A védelem azáltal valósul meg, hogy a beilleszkedéshez szükséges személyiséget életre keltjük magunkban, miáltal a környezet a 'maszk személyiség' tetteire (és energiáira) adja a válaszreakciókat, nem az éppen aktuális alapszemélyiségünkre.

Nagyon leegyszerűsítve, ha alapvetően ideges, sértődékeny, hirtelen haragú típus vagy, akkor sokkal több konfliktus érhet, mint egy nyugodt embert, aki először megfontolja a vele történteket, és csak azután reagál. A maszk védelem alkalmazásával felvesszük a nyugalom álarcát. Megfigyeljük, hogyan viselkedik egy náluk nyugodtabb ember, milyen mozdulatai, hanghordozása, hangszíne, hangereje van, milyen szavakat használ stb... Amikor megfigyeltük, az adott helyzetben elkezdjük utánozni.

Minél jobban sikerül, annál nagyobb változás következik be a saját személyiségünben is, vagyis ami addig maszk volt, beépül az énünkbe, és sokkal harmonikusabb személyekké válunk.

Persze ezt rendszeresen gyakorolni kell, hiszen első alkalommal nem leszünk egyből nyugodtabb emberek, csak úgy teszünk. A változáshoz el kell telnie bizonyos időnek, míg a berögzült (korábbi) személyiségünk negatívumai felülíródnak, illetve amíg meggyőződünk róla, hogy bizonyos helyzetekben az új viselkedés helyesebb.

Mivel a gyakorlat által sokkal szélesebb spektrumú személyisége(ke)t hozunk létre magunkban, mindig az adott helyzetnek legjobban megfelelőt elővéve, használva egyre kevesebb káros hatás ér. Tehát egyszerre valósítottuk meg a védekezést (megelőzéssel) és a személyiség fejlesztését.

Szimbólumok

A fent említett saját pecsét is ide sorolható, vagy bármilyen, általad kreált védő jel vagy gondolatban létrehozott amulett. Vizualizációs technikával rajzold fel az aurádba, és koncentrálj arra, hogy ez a jel megvéd a káros hatásoktól.

A komolyabb, nagyobb erejű szimbólumokat szellemi mestereidtől kaphatod meg.

 

Ezek közül a legtöbb védelem másra is rátehető (szintén vizualizációs technikával). Addig marad fenn amíg fel nem oldjuk, de idővel veszít sűrűségéből és áttörhetővé válik. Ilyenkor újra fel kell tenni.

Mindenki egyénileg kitapasztalhatja, mikor válik gyengévé a védelme. Függ a környezeti hatásoktól (pl. nagyvárosban élsz vagy nyugodt, tiszta helyen), a környező emberek energetikai állapotától (pl. betegek között gyorsabb a védelem gyengülése, mert önkéntelenül folyamatosan bombázzák, hogy energiához jussanak), illetve a belső feszültségektől, fel nem oldott problémáktól, bűntudattól, karmikus terhektől stb... Ebben az esetben az energia elszívása belülről érkezik, saját magadtól, de minél többet foglalkozol a saját energiarendszereddel, meditációkkal stb, annál hamarabb tudsz minden szinten egészségessé válni.

A védelmeket igény szerint kombinálhatod, és természetesen létrehozhatod a saját személyes változatodat is.

 

Gyakorlat: Védelem készítése

Az alábbi gyakorlat csak egy példa. Idővel létrehozhatod a saját magad által tervezett védelmet is.

Feküdj le vagy ülj kényelmesen és csukd be a szemed. Lazítsd el magad, igyekezz kiüresíteni a tudatodat. Koncentrálj a szemeidre, majd lazítsd el azokat. Koncentrálj az arcodra, a homlokodra, a fejed hátsó részére, a nyakadra, majd az egész fejedre és egyenként lazítsd el.

Menj tovább a jobb válladra, a felkarodra, az alkarodra és a kézfejedre, majd a bal válladra és így tovább. Ezután lazítsd el a mellkasodat, a hasadat, a hátizmaidat, a csípődet, és az egész felsőtestedet, majd térj rá a jobb combodra, térdedre, a lábszáradra és a lábfejedre. Végezd el a bal lábaddal is majd figyelj az egész testedre és lazítsd el teljesen.

Képzeld el az aurádat, mint egy nagy burkot, ami körülveszi és tartalmazza a fizikai testedet. A legkülső réteget beburkoló 'köpenyt' erősítsd meg gondolatban. Képzeld el, hogy rugalmas, hajlékony, de nem törékeny réteget készítesz, ami gumiszerűen visszalök minden támadást. Képzeld el a fenti védelmek egyikét, például az elemi védelmeket. Képezz föld, víz, levegő majd tűzfalat magad köré. Az egészet borítsd be a tér energiájával, ami mindent tartalmaz. (Ha nem tudod elképzelni, akkor leegyszerűsítve gondolj rá úgy, mint az előző négy elem összessége, keveréke.)

Amikor ezzel megvagy, töltsd fel energiával a korábban ellazított testrészeidet, csak most lentről felfelé, egészen a szemeidig, majd nyisd ki a szemed. Ne ülj fel azonnal, várd meg, míg a vérnyomásod kiegyenlítődik.

Kezdetben naponta végezd el a gyakorlatot, egészen addig, ameddig már pontosan érzékeled, éppen hol és mennyi energia szükséges a sérült védelem pótlására. Azután már csak kiegészíteni kell az elvékonyodott rétegeket.

Idővel, a mágia magasabb fokozatainak elérésével a külső hatások elleni védelmek elhagyhatóak lesznek. Ekkor már elég erővel rendelkezünk ahhoz, hogy a külső hatások által önmagunkban jelentkező problémákat ne kívülről jövő ártalomnak, hanem a saját énünk visszatükröződéseként értelmezzük, észrevegyük és tudatosan oldjuk meg.

 

Nayah