Érzékelési gyakorlatok

Érzékelési gyakorlatok

Az aura érzékeléséhez, elsődlegesen az étertest megpillantásához nyugodt, feszültségektől mentes állapot és kezdetben félhomály és egy másik személy szükségeltetik. Kérd meg a segítődet, hogy álljon egy egyszínű fal elé (lehetőleg egyszínű ruhában, hogy a minták és a színek ne vonják el a figyelmedet), tőled kb. 2-3 méterre. Úgy nézz rá, mintha egy mögötte kb. 1 méterre lévő pontot fixálnál, miközben őt (is) látod.

Az aura a fej körül és a vállaknál, vagy a kezeknél, elsősorban a tenyércsakránál érzékelhető a legerősebben. Érdemes először ezeket a területeket figyelni. Pár másodperc elteltével körvonalazódik egy felhőszerű derengés, az étertest.
Ez könnyedén látható a fizikai látás segítségével, ám a továbbiakkal kicsit nehezebb a helyzet. Lehet, hogy felfigyeltél már arra, hogy bizonyos emberek mellett jól vagy rosszul érzed magad, függetlenül attól, hogy akár komolyabban megnézted vagy ismerted volna korábban. Belekerülve az illető aurájába, ’megláttad’ az asztrális és mentális rétegeit, amikre ösztönösen reagáltál, feltöltődtél, esetleg lemerültél tőle.
Idős, beteg emberek mellett érezhetted azt is, hogy zsibbadni kezdenek a kezeid, esetleg a tenyeredben vagy az ujjjaidban melegséget tapasztaltál. Ahogy a legyengült aura találkozik egy erős, feltötlődött szervezettel, automatikusan rákapcsolódik, még akkor is, ha annyira ’lyukas’, hogy képtelen a hosszabb távú feltöltődésre.

A látás tehát ezen a síkon már kezd egyenértékű lenni az érzéssel, hiszen az asztrális rétegről van szó. Ahogy egyre feljebb haladunk, úgy olvadnak össze az egyes érzékszervek. Már nem látás, nem érzés, nem logika, hanem tudás. És mégis mindezek összessége.
Az asztráltest érzékelése csukott szemmel is történhet, bár az sem szokott zavaró lenni, ha nyitva van. Érdemes akkor gyakorolni, amikor már adott egy helyzet, egy pozitív vagy negatív érzés valakivel kapcsolatban, akinek az aurájával érintkezik az energiarendszered.
Amikor az érzés felmerül, tudatosítsd, igyekezz meghatározni a milyenségét, az irányultságát. Azt, hogy Te indítottad-e el a sugarat, azaz ítélkeztél a látottak alapján, vagy csak fogadtad a beérkező információkat.
A további rétegek érzékelése már sok gyakorlást, tapasztalatot és önismeretet igényel, hiszen amit önmagadban nem ismersz kellőképpen, azt másban sem tudod még megtalálni és értelmezni.
A mentális réteg megfigyelése a legegyszerűbben akkor történhet, amikor egy előadót figyelsz, aki éppen koncentrál, miközben erősen sugározza is ki az információt, amit át akar adni a hallgatóságnak. Ekkor a feje körül egy aranyszínű réteg látható, hasonlóan a szentek glóriáihoz.

A kozmikus réteg megtapasztalásához azonban már szükséges a ’magasabbrendű’ mágia ismerete. A tudatosított egységélmény, a ’Minden’ megértése csak az egyik pólusa ennek a rétegnek. A másik a ’Semmi’ befogadása, az ’Én’ olyan mértékű összehúzódása és kiterjesztése, amihez eljutni csak az alsóbb síkok megismerése után lehetséges.

 

Gyakorlat: Az aura mozgatása

Amikor pl. a fenti módon már láttad az aurát, kérd meg a segítődet, hogy álljon neked háttal. Te mögötte kb. 1 méterre helyezkedj el. Nyújtsd ki a két karodat párhuzamosan, tenyereiddel a segítőd felé, majd lassan kezd el meglökni úgy, mintha egy láthatatlan falat akarnál eltolni. Ne érj a segítődhöz fizikailag.

Miután előretoltad, húzd vissza ezt a képzeletbeli falat. Majd megint told előre, és megint vissza. Segítőtársad előbb-utóbb fizikailag is előre és hátra mozdul majd az általad végzett nyomás és húzás hatására. Annak ellenére, hogy nem látja, hogy éppen melyik irányba végzed a mozdulatot, mégis annak megfelelően fog reagálni, ami történik.

 

Gyakorlat: Az energia érzékelése a saját testen belül

Figyelj a légzésedre, és ezáltal az energia ki- és beáramlására. Próbáld meg elérni a Gyökércsakrát (a gerincoszlop vége), majd áramoltatva juttasd fel az energiát a Koronacsakráig (fejtető), mintha a Gyökércsakrán keresztül a földből szívnád be, és a Koronacsakrán keresztül az égbe fújnád ki a levegőt. (Hasonló gyakorlat, mint a Kundalini, a Gyökércsakrában összetekeredve ’alvó’ kígyó felébresztése.

1. Amikor ez már megy, fordítsd egymás felé a két tenyeredet. Figyelj a közöttük létrejövő vonzásra illetve taszításra. Közelítsd egymás felé a kezeidet, figyeld meg, hogyan változik, sűrűsödik a közöttük lévő energia.

Amennyiben nem érzed kellőképpen, dörzsöld össze a két tenyered, vagy nyújtsd ki a karod, tenyérrel lefelé, majd párszor szorítsd ökölbe a kezeidet. A vér áramlása aktivizálja a magasabb síkú energiák áramlását is.

2. Ezután folytasd a gyakorlatot. Tedd egymás mellé a két kezed, tenyérrel felfelé. Gondolatban sűrítsd össze az energiát bennük egy gömbbé, és figyeld meg, milyen változást érzékelsz.
Fizikai mozgással is jelezve dobd fel ezt az energiagömböt egy kicsit, mintha labda lenne, várd meg, hogy visszaessen. A gyakorlat közben figyelj a változásokra, a gömb súlyára, méretére, sűrűségére, a feldobás előtti és a visszaesés utáni állapotára.

3. Amikor már tudod, milyennek érzékeled az energiát, elvégezheted az alábbi gyakorlatot: Nyisd ki a bal tenyeredet, majd a jobb mutatóujjaddal mutass a másik tenyered közepére. Képzeld el, hogy a mutatóujjad feltöltődik energiával. Ha könnyebb, vizualizáld, hogy behúzod a fehér fényenergiát a Koronacsakrádon, majd eljuttatod a mutatóujjadba, ahol összegyűlik, összesűrűsödik. Ezután kezdj el lassan körözni az óramutató járásával megegyezően, miközben figyeld, mit érzel a bal tenyeredben. Kövesd az energiád mozgását, érzed-e a kört, milyennek érzed, mi történik, ha megfordítod a körözés irányát, stb...
Minél erősebben koncentrálod a mutatóujjadba az energiát, annál erősebben tudod azt áttenni a tenyeredbe. A koncentrációt és az érzékelést erősíthető az is, ha behunyod a szemed.
Majd próbáld ki ezt a jobb tenyereddel és a bal mutatóujjaddal is. (Balkezeseknél ez lehet, hogy jobban fog működni.)

A gyakorlatot továbbfejlesztheted a későbbiekben. Kérj meg valakit, hogy legyen segítségedre. Állj a háta mögé kb. 1 méterre, majd koncentráld az energiát a mutatóujjadba (eddigre már tudod, melyik kezed az aktívabb, melyikkel megy könnyebben). Rajzolj a hátára egy egyszerű ábrát (kör, négyzet, háromszög) úgy, hogy nem érsz hozzá fizikailag, majd beszéljétek meg, mit érzett. Folytassátok a gyakorlatot újabb ábrákkal, ezt is beszéltjétek meg, azután cseréljétek fel a szerepeket.
Ehhez a gyakorlathoz persze szükséges nem csak az 'adó', hanem a 'vevő' érzékenységét is fejleszteni.

4. Amikor ez a gyakorlat már megy, aktivizáld az energiát a jobb (aktív) kezedben. Indítsd el a testeden belül, folyamatos koncentrációval tartsd fent, hogy ne szóródjon szét, majd vidd át a bal kezedbe. Amikor sikerült, indítsd el innen is, és szintén a testeden belül juttasd el a bal lábadba, végül a jobb lábadba

Egy kicsit bonyolultabb verziója a gyakorlatnak, amikor a jobb kézből a bal lábba, majd onnan a jobb lábba, végül a bal kézbe küldöd az energiát. Amikor megvan, vidd fel az energiát a fejedbe, majd told le a Gyökércsakráig.
A következő alkalommal kezdd a bal lábnál, vidd fel a jobb kézbe, onnan a bal kézbe, le a jobb lábba. Amikor már ez is sikerül, koncentráld össze a Gyökércsakrában, azután told fel a fejbe.

 

Nayah