Főoldal KWHE Hírek Programok Kapcsolat Fórum GYIK
Képtár Wicca adatbázis Cikkek Könyvek Linkek #wicca.hu chat
Belépés
Azonosító:
Jelszó:

Utolsó témák
Hírek
Partnerek
Powered by
nettarhely.hu
Impresszum
Design
Osara LaMort
Program:
WfWx Bt.
Ajánló
Témacsoportok > Wicca > mik a jelei annak, hogy valaki boszorkány
Nyitó hozzászólás
timi boszi 2003-04-23 17:41
szerintem, ha olyanokat meghall, amit mások nem, v. enegiát tud szerezni bármiből, és tud adni is.
1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. oldal
Üzenek neki Requirer 2017-05-28 11:01
foltmacska:

Hát igen, volt idő mikor azt gondoltam, hogy az emberekben úgy általában meg lehet bízni és nem sok mindenből csináltam titkot. Mondjuk ehhez az is hozzátartozik, hogy még egyszer sem vertek át igazán és szinte sosem éreztem azt, hogy bárki is elárult. Pórbálok, akarok hinni az emberben/emberekben.
Üzenek neki foltmacska 2016-11-14 17:01
Requirer:

Erről azt gondolom, hogy a kifecsegés általában nem jó dolog, bizalmas dolgokat megosztani főleg, hiszen nem lehet tudni, hogy az emberek nem élnek-e vissza ezekkel a bensőséges információkkal.
Üzenek neki Requirer 2016-03-20 11:02
Sangwa Carca:

Én azt gondolom hogy csak olyan emberektől fogadj el tudást akik cserébe csak a saját tudásodat kérik érte :)
Azért a bankkártyaszámodat ne mondd el nekik :D

Üzenek neki Requirer 2016-03-20 10:57
Sziasztok!

Én úgy tudom, hogy az a "született" boszorkány akinek az Anya a "fülébe suttog". Érdekes nem? Soha senkinek nem akartam beszélni arról hogy esténként egy női hang a nevemet suttogja a fülembe (csak a nevemet) és amikor a "pszichiáternek" elmondtam hogy tudok beszélgetni a fákkal egész nyáron a zárt osztályon feküdtem, szétdrogozott aggyal, csorgó nyállal és azt kellet hazudnom hogy a mágia szar, és hogy engem csak az érdekel hogy becsajozzak és hogy tanuljak a PTE-en. Azóta szorongó egyetemista vagyok aki fél az emberektől és nincs barátnője és már a fákkal se tud beszélgetni :)
Én is szeretnék kérdezni valamit ami szerintem fontos, ha nem bánjátok:
Karl Brander Pracht könyvében vagyis A Fehér mágia kézikönyvében azt olvastam hogy senkinek ne beszéljek az okkultizmusban elért sikereimről mert akkor többé nem lesznek sikereim. Én nem szívesen őrzöm meg ezeket a titkaimat, szerintem ez az okkult törvény, hát hogy is mondjam hülyeség :) Ha ti is így gondoljátok akkor kérlek mondjátok meg és én elmondok pár érdekes történetet, meg pár hasznos gyakorlatot is.

Szép Napokat!
Üzenek neki foltmacska 2013-12-13 00:53
Sangwa Carca:

Ki tudja, lehet, hogy valóban ért a jósláshoz, de a pénzszerzés eme módja és a megtörtént események szélhámosságra utalnak, hiszen belekényszerítette anyukádat.
Üzenek neki Sangwa Carca 2013-11-07 22:00
Sziasztok!
Nem mondhatnám hogy aktívan foglalkozom wiccával de érdekel,számomra fontos dolgokat tartalmaz.Ma olyan dologgal találkoztam ami nekem nem illik a wiccáról alkotott képbe. Segítséget szeretnék kérni tapasztaltabb gyakorlóktól.
Édesanyámat megállította az utcán egy hölgy, jósolni akart neki, majd megvizsgálta és közölte hogy vérrögei vannak, de kihúzza belőle. Egy padra ültette a téren és a tenyerén keresztül áramoltatta az energiákat. A szertartás végeztével közölte, hogy kihúzta a vérrögöket és védőhálót alkotott köré, és most már elmondja, hogy ezzel egy szívinfarktust előzött meg, mert látó, és látta hogy anyukámat ez fenyegeti. Azt állította, hogy az okkult egyetemen diplomázott és irodája is van, ezzel dolgozik.
Végül kért kétezer forintot, és felajánlott egy kristályt is további ezresért.
Kérdésem voltaképpen...nekem a pénzért árult ilyen jellegű tudás mindig is gyanús volt, így hát kérdezem: igazi wicca lehet az aki pénzért az utcán állítgat meg embereket vagy édesanyám egy szélhálmos áldozata lett?
Üzenek neki Desy 2013-04-03 23:11
Mik a jelei? Hát szerintem pl hogy már gyerekként is szívesen olvas valaki szellemekről, mágiáról, és előnyben részesíti a témában a valósat a fikcióval szemben. A későbbiek folyamán ez a részévé válik. Minél ügyesebb, annál jobban segíthet magàn és màsokon ekèpp.
Üzenek neki Kitsune 2012-10-21 11:39
cserfalusi:
Túl felületes vagy ha valakinek ereje van az az Aurán látszódik a legjobban amiket itt felsoroltál fuhh van olyan ismerősöm aki boszorkány de ez egyik sem igaz rá talán nah jó 1-2 de ez így nem túl jó megfogalmazás.

És amúgy is értelmetlen kérdés ki a boszorkány vagy ki a Mágus Vagy ki ez és ki hogy hívja még.
Minőnknek van ereje az hogy ki használja és ki nem az már teljesen más téma.
Üzenek neki cserfalusi 2011-12-16 00:18
jelei: szépség karizma erös szemkontaktus kreativitás elvontság szerénység komolyság alázat büvösség misztikusság titokzatosság jó stílusérzék
külsöre ennyi, ha jobban megismered kiderül hogy tisztánlátó esetleg aktív mágus, és szerintem nem minden boszorkány tudja magárol hogy az, de mindig nagy hatással vannak a világra.. nekem ilyen egy boszorkány találkoztam is ilyen emberrel
Üzenek neki Oghus 2011-01-21 17:51
cremena: Szia!

Az esetek 99%-ban igen, ott vagyok, általában 6-7 között érkezem :) Az átlag korosztály nagyjából huszas közepe, harmincas eleje-közepe, de elég nyitottak vagyunk mindenféle korcsoportra :)
Üzenek neki cremena 2011-01-21 16:20
Oghus:
Köszi a választ :) Te mindíg ott vagy a teaházi beszélgetéseken? (nem tolakodni szeretnék ).
. Mindenféle korosztály jelen van nálatok? sajna jövőhéten éjszakás leszek, így csak 2 hét múlva tudok elmenni a beszélgetésre. nem valami hóbort vezérel engem ez irányba, hanem valami belső, eredendő dolog amit nehéz megfogalmazni..mással is így van vajon? további szép estét :)
Üzenek neki Oghus 2011-01-21 10:23
cremena: Üdv a klubban, én is a sárkánynak szurkoltam XD

Komolyabbra fordítva a szót: üdvözlünk a fórumon, ha gondolod, akkor kérdezz nyugodtan. Vagy esetleg ha személyes találkozóra vágysz, akkor nézd meg a legközelebbi települések topicjait, általában ott szoktak szerveződni az élő találkozók a fórumos társaságból :)
Üzenek neki cremena 2011-01-20 16:43
Sziasztok!
Érdekes amiket írtok.. Tudjátok, engem mindíg érdekelt a boszorkányság témája.(nem holmi divat hóbortból). Kislány koromban is, a népmesékben a boszorkányos sztorikat szerettem, a sárkánynak szurkoltam, és magamban olyan meséket találtam ki ahol a királylány és a sárkány jól elvannak. :) Erdő mellett lakunk,soha nem féltem az erdőben,mai napig sokat csatangolok ott a kutyámmal is. Soha nem babáztam, mindíg is az állatokat imádtam. És március 21.-én van a szülinapom. Persze ettől még nem leszek boszi. :) nem kerestem soha az ilyen témájú dolgokat, hanem mindíg keresztezik az utam valamilyen úton-módon.. Tarot kártyák,különös megérzések.. ezért is szeretnék többet beszélgetni wicákkal.. üdv:cremena
Üzenek neki Lunaris 2010-02-24 12:26
foltmacska: köszi a linket!
Üzenek neki Saddie 2010-02-24 12:08
(OFF)
Ezt csak ideteszem (/OFF)
Üzenek neki Saddie 2010-02-24 12:00
Einae: "hazugnak nevezni azt, aki más véleménnyel van, mint te, mocsok dolog."
Ez tény. Ezzel szemben hazugnak nevezni azt, aki tudatosan hamis dolgot állít, az egyszerűen ténymegállapítás. Hadd világítom meg számodra a különbséget a VÉLEMÉNY és a TÉNY közt. A Necronomicon soha nem létezett. Ez bizonyítható tény, ahogy az is, hogy azok, amik vannak, azok tudható, hogy pontosan honnan származnak.
"Az, ami a kereskedelmi forgalomban kapható Necronomiconban le van írva, az mesebeszéd" - EZ, bár megalapozott, egy vélemény.

"Annak is oka van hogy nem adok konkrét forrást, még akkor is, ha ezzel hátbalövöm az általam leírt dolgokat.. Jelenleg is kutatok.. ennyi."
Hadd találom ki. Ismersz valakit, aki azt állítja magáról hogy hatalmas mágus. Mivel pont olyan titokzatos és különleges, amilyennek elképzelsz egy valódi mágust, ezért hiszel neki. Ő rámutat neked dolgokra, amik teljesen hihetőek, mert el akarod hinni, hogy valóban ilyen vadregényes, veszélyesokkulttitokzatos dolog a mágia, mint amilyennek ő mondja. Ennek eredményeképp mindenhol ezen dolgokat véled felfedezni, ha pedig ellenkező infót kapsz, azt le lehet söpörni azzal, hogy a társalgópartner a.) próbálja a "titkokat megőrizni" b.) nem tud semmit.

Nem te vagy az első ember, akit átvert valaki (hacsak nem te magad vagy az, aki íly módon keresel becsapható embereket, de nem hiszem) pusztán azon hatalomérzetért, amit a felnézésed biztosít számára. Igen, engem is becsaptak, átvertek fiatalabb koromban ugyanígy. Nehéz ezzel szembenézni, azt is belátom. Ugyanakkor én még mindig jobbnak találtam, mint továbbra is hazugságban és álomvilágban élni.

"Olvass utána. Ennyi."
Ha gondolod, akkor fogadhatunk. Szerintem valamivel több könyvet olvastam el a témában. Csak én nem álltam meg a könyveknél, hanem a mai napig hiteles emberektől tanulva gyarapítom a valódi tudásomat. Ennyi.

"A 93 előtt megjelent okkult tanokkal foglalkozó könyvek,..Akkor még nem hígult fel a piac, nem terjedtek el a gagyik."
Volt köztük elég gagyi már akkor is. A New Age nem 93-ban kezdődött és annak katyvasz tanai már 93 előtt is fertőztek. "Dzyan könyve", Blavatsky többi agyréme, Rudolf Steiner... ARGH!

"a régi durida, varázsló, boszorkánytanok"
Amelyeket csak személyes tanulás útján adnak át, illetve a varázslóhagyomány a grimoire-tradícióban él tovább - amely az írásos anyag személyes, szóbeli interpretációjára alapul. Könyvekben lehet róluk olvasni, azonban a belső információk személyesen terjednek csak és csak beavatottaknak adják át őket (nem azért, hogy ne haljanak meg erőszakosan, hanem azért, mert az avatáskor megígérjük, hogy nem adjuk ki a dolgokat avatatlanak). Véletlenül vannak druida barátaim, varázsló barátaim és boszorkány barátaim is. Ők hitelesek. Szerinted miért nem azt erősítik meg, amit te mondasz?

"a régi Biblia változatok mind használható tudást tartalmaznak. "
A "régi Biblia változatok" nagyjából a Károli-félében ki is merülnek, igen, ez keresztény szempontból jelentős dolgokat fed fel. Hogy jön ez ahhoz, hogy a mágikus tudást kiadók erőszakosan halnak-e meg, vagy sem, illetve hogy pl. Necronomicon létezett-e vagy sem? Ködösítesz, csúsztatsz.

"Ha úgyis tartod magad a polihisztor szerephez és a tanulás fontosságához, kutass utána. "
Én megtettem, kis barátom. Fel is fedtem mindazon forrásokat, amelyek egyértelműen megcáfolják állításaidat. Vagy úgy gondolod, hogy akkor jó a kutatás, ha csak azon meséket veszem figyelembe, amit te hiszel, az összes ellenkező bizonyítékot meg figyelmen kívül hagyom?

"Egyébként sem véletlen hogy a régi korokból alig vannak feljegyzések. Ismerték az írás tilalmának szabályát, és szájról szájra terjedt a tudás."
Amennyiben tanultál volna legalább egy kis történelmet, tudnád, hogy az írás leggyakrabban nem tiltva volt, csak az emberek nem tudták, hogyan kell. Ez az oka a szájhagyománynak. A grimoire-ok kódolásának meg az, hogy ha valaki írt egy varázskönyvet és nem írt eleget arról, hogy mennyire fontos jókeresztyénnyek lenni, továőbbá a mágikus praktikákat nem kódolva rejtette bele, akkor megkínozták, majd kivégezték.

"Azért írok, mert szerintem a felvetett témák, mindaz amit igaznak fogadok el, komolyabb utánajárást, vagy legalább némi agytornát érdemelnek és mert csiszolódik a tudásom, ha leírom, és értelmezem a rá kapott válaszokat. Kapisi?"
Ennek akkor van értelme, ha nem elveted midazt, ami az elképzeléseiddel ellenkezik, hanem adott esetben megadod a forrásaidat, összeveted a mieinkkel és ebből fejlődés következik. Amíg azonban csak azt szajkózod: "de nézz utána", figyelmen kívül hagyva többünk kísérletét annak elmagyarázására, hogy megtettük és az igen alapos kutatásaink eredményei alapján a te forrásaid hitelessége igen sok kívánnivalót hagy maga után, továbbá valóságügyi szempontból igencsak kihívásokkal küszködik... nos, addig némileg nehéz valóban jószándékú információcserét látnom hozzászólásaid mögé.
Üzenek neki Lunaris 2010-02-24 11:48
Einae:
Halee!

„Hisztek az angyalokba, de hisztek az egyensúly elvében? :)”
Ezt nem tudom miből gondolod vagy miből vezetted le (kérlek mondd el), de legyen csak úgy in medias res. Igen, hiszek abban, hogy van egy Jahve nevű isten valahol ott a többi között, akinek vannak szolgái, küldöttei (angelosz). Az ezzel semmilyen összefüggésben nem álló (hol is van ilyen a bibliában?) „egyensúly elve” pedig elég fenntarthatónak tűnik számomra, már ha az az, amire gondolok… a mai ezó light tanításokban kb. mindennek ilyen általános neve van, tehát ha tényleg érdekel a véleményem, írd meg pontosan mire gondolsz és akkor elmondhatom, elhiszem-e avagy sem. Remélem ez már így tiszta.

„Alsó és felső világ, ártó és segítő lények létezése nem keresztény találmány, csak ezek a keresztényből meghonosodott szavak jelölik.”
Igen. Ez a baj. A dolgoknak van megfelelő nevük, használjuk őket, ne csak lopjuk a szavakat más rendszerekből, mert az avval az igencsak kényes témával kerülhet összefüggésbe, hogy a már létező fogalmak kicsavarásán keresztül manipulálunk valakit arra, hogy az igazságunkban higyjen (ld. Szcientológia). Ha a székre azt mondom: alma, attól még nem lesz finom. Még egy alma alakú szék sem, pedig a külső hasonlóság megvan. http://mstation.org/apple_chair.php

„mégis ez a szerkezeti felépítés általánosítható, mert valahol mindannyian egyek vagyunk, és csak ha mindezt végigjártuk, ha készen állunk rá, és akarjuk, fogunk erre rádöbbenni, és válunk ismét az egész részévé.”
Ez így szépen hangzik, de igazából nem mond semmit. Egyek vagyunk a ganéjtúró bogárral is (végső soron), mégsem ugyanaz a fejlődési utunk. Ilyen elnagyolt hasonlatokkal szépen lehet mondani a semmit. SZVSZ.

„Ezért vannak olyan elképzelések, miszerint az istenhez legközelebbi angyalok tudata már tulajdonképpen egy az istenivel.”
Ezek az elképzelések tévesek így ebben a formában. Ha végignyálaz az ember egy-két komolyabb angelológiai tanulmányt egyhamar rádöbben, ennek annyi a lényege, hogy az angyalok a keresztény isten akaratának meghosszabbítása, nem különálló lény (úgy, mint pl. egy elementál vagy egy emberi lélek), így nincs sok értelme a tudatállapotukkal foglalkozni. Te sem foglalkozol avval, hogy a kisujjad ugyanazon a fejlődési szinten van-e vagy sem, mint a bal veséd.

„is fogadom el a dolgok "örök" voltát”
Ezt én is így teszem. Részben. A jelenlegi vita szempontjaiból nézve egyetértek.

„hogyha valaki nem csak délutáni teaboszorkány akar lenni, jó ha tisztában van a veszélyekkel, a szabályokkal.”
Kiegészítés: avval sem árt tisztában lenni, ezek melyik része valós, és mely rész „megy ki” arra, hogy egy bizonyos társadalmi csoport (pl. papság) előjogokat gyakorolhasson. Például ilyen a „mindenki aki *random istenneknemtetsző tevékenység*, menthetetlenül elkárhozik”.

Más.
Ha vitázni szeretnél, javaslom a „jelenlegi okkultista tanok” és hasonlók helyett mondd nyugodtan ki a szerző nevét, senki nem fog azért megvetni, mert olvasol. Forrás nélkül viszont a kijelentéseid légből kapottnak és valótlannak, minden alapot nélkülözőnek fognak tűnni, így nem fogsz eredményt elérni. A „jelenlegi okkultista tanok” kismillió, egymással ellentétes dolgot mondanak. (Nézz csak bele Austin Osman Spare munkásságába és vesd össze Oshóval…)

Tsók,

L.
Üzenek neki Oghus 2010-02-24 11:33
Einae: Ha beesel egy fórumra, ex katedra teszel néhány kijelentést, majd ha megkérdezik, hogy "ez tök érdekes, de mégis miért", arra közlöd, hogy "nem adhatom ki a forrásomat, mert nem...", akkor ne csodálkozz rajta, hogy olyan hatást fogsz kelteni, mint akinek az állításai mellőznek minden alapot. Lehet, hogy nem, de attól még ezt a hatást keltik. Mégpedig nem egy emberben (nézd meg a neked írt reakciókat).

Ha ebből te annyit veszel le, hogy milyen szemetek az emberek, hogy téged hazugnak próbálnak beállítani... nos lehet nem az összes autós a hülye, mert mindenki szembe jön az autópályán ;)

Ha ez nem tetszik, akkor gondolkodj el, hogyan lehet máshogy kommunikálni. Ha nem akarsz máshogy kommunikálni, az se gond részemről, csak annak a fentiek lesznek a hatásai.

És csak hogy értsd, egy példa (úgy láttam szereted a tudományos paradigmát, úgyhogy olyan környezetből emeltem ki):

"- Tudóstársaim! Megtaláltam! A téridő szerkezetének olyan sajátosságaira bukkantam rá, amikkel lehetővé válik a csillagközi úrutazás az emberiség számára.
- Hű, ez tök érdekes, ki tudnád fejteni? Honnan jött ez? Mire alapozod? Hogyan csinálod?
- Nem mondhatok semmit. Kutassátok ti is, mert érdemes, és majd rájöttök, hogy igazam van."

Függetlenül attól, hogy milyen tudományos felfedezésről van szó (gyakorlatilag bármit be lehet oda illeszteni), az illetőt senki nem fogja komolyan venni. És lényegtelen, hogy a tudása igaz vagy sem, emberileg nem tesz le annyit az asztalra, hogy komolyan vedd.

Messziről jött ember azt mond, amit akar. A bizalmat és a tiszteletet, ami annak köszönhető, hogy tudod, az illető általában csak megalapozott állításokat tesz, pedig ki kell érdemelni, és nem alanyi jogon járnak.

BB!
Oghus
Üzenek neki Haine 2010-02-24 10:18
Einae: Nem értem milyen belső megfontolásból érzed azt , hogy mindenkinél jobban tudsz mindent, a Te kis világodban igaznak vélt könyvek alapján. Van saját véleményed is vagy gondolatod, vagy csak amit hallotál és olvastál?
És egyébként is, miért jó neked, hogy olyan embereket mocskolsz írásban, akikről semmit sem tudsz???
Szerintem Te vagy az aki nem fogadja el mások álláspontját, hanem egyből támadsz és mutogatsz, de ez neked miért okoz örömröt???
Szerintem először gondolkodj és csak utánna írj le bármit is.
Üdv
Üzenek neki Einae 2010-02-24 09:05
Saddie: hazugnak nevezni azt, aki más véleménnyel van, mint te, mocsok dolog. Egyszerűen az.
Annak is oka van hogy nem adok konkrét forrást, még akkor is, ha ezzel hátbalövöm az általam leírt dolgokat.. Jelenleg is kutatok.. ennyi.
Olvass utána. Ennyi. A 93 előtt megjelent okkult tanokkal foglalkozó könyvek, a régi durida, varázsló, boszorkánytanok, a régi Biblia változatok mind használható tudást tartalmaznak. Akkor még nem hígult fel a piac, nem terjedtek el a gagyik.
Ha úgyis tartod magad a polihisztor szerephez és a tanulás fontosságához, kutass utána.
Egyébként sem véletlen hogy a régi korokból alig vannak feljegyzések. Ismerték az írás tilalmának szabályát, és szájról szájra terjedt a tudás.
Nem azért írok, mert társasági középpont akarok lenni, vagy jajjdenagyon érdekes, vagy hogy azonnal, fenntartás nélkül elfogadjátok, amit közlök. Azért írok, mert szerintem a felvetett témák, mindaz amit igaznak fogadok el, komolyabb utánajárást, vagy legalább némi agytornát érdemelnek és mert csiszolódik a tudásom, ha leírom, és értelmezem a rá kapott válaszokat. Kapisi?
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Lunaris: tüdőgyulladás LOL :D :D :D :D
Hisztek az angyalokba, de hisztek az egyensúly elvében? :)
Alsó és felső világ, ártó és segítő lények létezése nem keresztény találmány, csak ezek a keresztényből meghonosodott szavak jelölik.
Nem kell egyetlen mennyet és pokolt elfogadni, vagy egyetlen valóságot. Minden embernek megvan a maga személyes valósága, ezáltal a maga pokla, mennye, örök vadászmezője, mégis ez a szerkezeti felépítés általánosítható, mert valahol mindannyian egyek vagyunk, és csak ha mindezt végigjártuk, ha készen állunk rá, és akarjuk, fogunk erre rádöbbenni, és válunk ismét az egész részévé. Ezért vannak olyan elképzelések, miszeint az istenhez legközelebbi angyalok tudata már tulajdonképpen egy az istenivel.
Bár tény hogy a keresztény tanok is hatással voltak a mostani tudásom felépítésére, mégsem vagyok keresztény, és nem is fogadom el a dolgok "örök" voltát, mint amilyen az örök boldogság vagy örök kárhozat. Ennél dinamikusabb a létezés, már attól, hogy létezés...
Még nem foglalkozom a mágiával, még csak ismerkedem vele, jó hosszasan, és lépésről lépésre haladok felé a tudomány eszközeivel is szemlélve, egyébiránt úgy tartom, hogyha valaki nem csak délutáni teaboszorkány akar lenni, jó ha tisztában van a veszélyekkel, a szabályokkal.
--------------------------------------------------------------------------------------------------

Gysmo, várom a sinto pokol felfogást :)
foltmacska: köszönöm a linket, átfutom.

a pokolról a jelenlegi okkultista tanok úgy tartják, fagyott, s ebbe a jégbe fagyott bele a pokol királya is, ezáltal a démonok szabadon cselekszenek, háborúznak, s nincs vezér, aki össze tudná őket fogni.
Üzenek neki foltmacska 2010-02-23 23:06
Lunaris:

Ebben a Pokol-kérdésben a keresztények mintha bizonytalanoknak tűnnének.

Amit általában Pokolnak értenek, az a Halottak birodalma, zsidó fogalmak szerint a Seol, később a keresztények a görög hitvilágból merítvén a Hádész fogalmát kezdték el használni.
A Bibliában olvasottak alapján maga a "Pokol" is belevettetik majd a Tűz tavába a Jelenések Könyve szerint:
Jel 20:14: "A pokol pedig és a halál vettetének a tűznek tavába. Ez a második halál, a tűznek tava."

A Pokol nem a vezeklés helye, hanem a halottak gyűjtőhelye inkább a zsidó-keresztény felfogás szerint, de lehetséges, hogy tévedek, mindent nem tudhat az ember.

Kikerestem egy honlapot, ahol a héber és görög forrásszavakat is feltüntetvén, színvonalasan fejti ki a szakíró ezt a témát:
http://www.apologia.hu/xtianity/heaven-hell.html
Üzenek neki Lunaris 2010-02-23 18:43
Gysmo: ezt mondom. Az időlegesség a purgatórium jellemzője, a keresztényeknél a pokol örök, megváltozhatatlan kárhozat. Bocs ha nem volt tiszta miire gondolok.
Üzenek neki Gysmo 2010-02-23 17:32
Lunaris: OFF:

"főleg, ha azt nézem, csak náluk van "pokol" mint olyan"

Ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy a Buddhizmusban és a Sintóban is van "pokol", vagyis olyan hely, ahol a lélek bizonyos ideig vezekel a bűneiért. Ráadásul a Sintóban 7 vagy 8 pokol is van(majd utánna nézek, hogy pontosan mennyi)

A Kami-k Sintó Istenek.

Japánban a természetfölötti lényeket (démonok, szellemek, szörnyek) összefoglalóan yokai (jókáj) -nak nevezik.

ON
Üzenek neki Lunaris 2010-02-23 13:36
Halee!

Einae: Lehet, hogy te így tudod, de nekem ez nagyon keresztény "igazság"-nak tűnik (ami nem baj, csak nem szabad elvárni hogy egy pogány fórumon sok ember higyjen benne), főleg, ha azt nézem, csak náluk van "pokol" mint olyan (én speciel nem hiszek benne, pedig hidd el, kerestem) és "démonok" (a mangákban, amimékben legtöbbbször daimónok vannak, vagy kamik, max. a fordítás helytelen). Lehet hinni benne, csak nyugodtan, de attól még nem válik mindenkire vonatkozó megváltoztathatatlan szilárd ténnyé. Rád persze vonatkozni fog, tekintve hogy ha valódinak fogadod el, a szellemed is úgy áll hozzá és szükség szerint elvezet olyan helyre, amire a tudatalattid szerint "vágysz" (bár hogy akkkor miért foglalkozol mágiával ha az ennyire rossz következményekkel jár, az számomra rejtély, de te tudod).

Necronomicon: ebben csatlakozom Saddie-hez. Nekem van itthon vagy öt plusz a gépemen vagy másik öt (plusz a magyarázó kiadványok), elég régóta gyűjtöm őket (szorri ez van, a Call of Ctulhu az egyik legjobb szerepjáték szerintem) és nem ért emiatt soha gondom (több bajom volt abból, hogy jó regényeim vannak - azok ugyanis néha nem jutnak vissza hozzám).

Megnyugtató mechanizmus: LOL. :) Igen, ez kétségtelen, hogy a dolgok megismerése megnyugtat, hiszen természetes, hogy fél az ember az ismeretlentől. Amikor majd tanultál és olvastál évekig, te is jobban át fogod látni az egészet, sőt, mondok jobbat, azt is tudni fogod, hogy kezeld pl. az ábrahámita ijeszgetéseket amik arra mennek, csak az istened által történhesen bármi is veled, vagy a "ha elolvasod a titkos ismereteket tüdőgyulladást kapsz (c. by RL Hubbard) - amúgy az érdekesség kedvéért ezt is elolvastam, mégse haltam bele. Biztos én vagyok a kivétele az univerzális törvényeknek (mondjuk nem csodálkoznék ezen sem, de ez más kérdés).

És még egy dolog: értem én, hogy úgy gondolod, igazad van. Én is úgy gondolom, igazam van, de ha erről másokat meg akarok győzni, akkor minimum forrásokat adok meg, ahol utána lehet nézni a dolgoknak, vagy legalábbi mutass egy példát arra, hogy ez valaha, valakivel megtörtént olyan folyamat által, amit állítasz. Ha nem hozol fel ilyent, akkor semmi ereje sem lesz az állításodnak és én - ahogy gondolom mások is - azt fogom gondolni, nem is gondolod te komolyan. Ilyent én is tudok: valójában minden E-kezdőbetűs nevű nő menthetetlenül vonzódik hozzám (ugye, Inara ;)?) és ha tagadja, az valójában csak megnyugtató mechanizmus, hisz nehéz nekik elfogadni, hogy leszbikusok. Szerinted mennyi alapja van ennek?

tsók,

L.
Üzenek neki Saddie 2010-02-23 10:36
Tehát nem adsz meg forrást, csak homályosan célozgatsz továbbra is, hogy de azért valójában neked van igazad. Érveket nem teszel az asztalra, csak kijelentéseket, utalgatásokat. Nos, biztos lesz olyan, akinél még bejön ez az ósdi trükk...

A Necronomiconról amit tudni érdemes, hogy soha a büdös életben nem volt "régebbi, használható" kiadása. Ezt mindenki tudja, aki komoly forrásokban utánanézett öt percnél tovább. Igen, ezt hirdetni sokkal kevésbbé izgike és nem tesz úgy a társalgás középpontjává, mintha azt hazudod, hogy létezett, ezzel szemben ez igaz. Szomorú, de tény.
1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. oldal
Tradíciók, covenek
Programok
Frissítések
    Cikkeinket csak belejentkezett felhasználóink olvashatják!
Könyvek