Főoldal KWHE Hírek Programok Kapcsolat Fórum GYIK
Képtár Wicca adatbázis Cikkek Könyvek Linkek #wicca.hu chat
Belépés
Azonosító:
Jelszó:

Utolsó témák
Hírek
Partnerek
Powered by
nettarhely.hu
Impresszum
Design
Osara LaMort
Program:
WfWx Bt.
Ajánló
Témacsoportok > Könyvek > Doreen Valiente: Witchcraft for Tomorrow
Nyitó hozzászólás
Osara 2007-07-18 23:26
Doreen Valiente: Witchcraft for Tomorrow


# ISBN-10: 0919345832
# ISBN-13: 978-0919345836Doreen Valiente Gerald Gardner egyik tanítványa, később (1954 és 57 között) főpapnője volt. Rendkívül sokat tett, hogy odaadóan szolgálja a Wicca vallást, számos verset, ezoterikus szöveget köszönhetünk neki, melyekkel megpróbálta kiegészíteni a vallás múltjából eredő hézagokat, és teljessé tenni azt mai követői számára.
"A könyv azoknak próbál segítséget nyújtani, akik az Ősi Isteneket kívánják tisztelni, és az ősi módon végezni a mágiát. Az erre irányuló vágy oly széles körben éledt fel, hogy úgy érzem, nem lehet tovább tétlenül néznem."
A könyv két nagy részből áll. Az első tizenegy fejezetre tagozódik: Az ősi istenek, Boszorkány etika, Boszorkány ünnepek, Boszorkány jelek és szimbólumok, A mágikus kör, Boszorkány eszközök, A boszorkány divináció metódusai, Boszorkány öltözet, A boszorkányok ábécéje, Mágikus munka, Boszorkányság és szexuálmágia.
A második rész a Liber Umbrarum, egy Árnyak Könyve, melynek részei: A kör meghúzása, Az önavatás rítusa, A telihold esbat, A Szabbat rituáléja, Beavatás a covenbe, A coven mágiája, A hétágú csillag, Andred rúnái, A kötél mágiája, A Holdistennő invokációja, A Szarvas Isten invokációja, és a Varázsigék és táncok.
Mind magányos gyakorlóknak, mind coveneknek hasznos olvasmány.
Üzenek neki Caballus 2007-07-24 17:14
Hogy valamit a könyvrôl is mondjak. Nemrég olvastam, és melegen ajánlom bárkinek. Talán csak az abszolút kezdôknek nem. Nekem legalábbis az volt az érzésem, hogy bár sok témával foglalkozik, de az egyes témákat nem fejti ki átfogóan (ami egy teljesen kezdô számára fontos lenne), hanem a témákon belül inkább belemerül egy-két részletbe. Ez egyébként nem feltétlenül hiba, és ezért még azoknak is érdemes elolvasniuk, akik már régóta foglalkoznak a témával, és sok könyvet olvastak róla. Kezdôk számára második-harmadik könyvnek már mindenképp merem ajánlani. A második felében olvasható Liber Umbrarum pedig különösen érdekes olvasmány, olyan rituálékkal, amik eléggé eltérnek a neten és a Cunningham könyvekben olvashatóktól, de nagyon hangulatosak, és akik szeretik a kántálásokat és varázsmondókákat, varázsverseket, azok találhatnak néhány igazán érdekeset.

Szóval mégegyszer, aki be tudja szerezni, olvassa el! Érdemes.
Üzenek neki Caballus 2007-07-24 16:59
Veronica: az amazon.de-n rákerestem, de Doreen Valientétôl csak a Natural Magic (Természetes mágia) van meg, Natürliche Magie címen. Ezt pont nem olvastam, de Doreen Valiente-tôl amit eddig olvastam, mind olyan volt, amit érdemes olvasni. Magyarul nem tudok róla, hogy megjelent volna, sajnos a jobb wicca témájú könyvek nem nagyon jelentek meg magyarul.

Üdv:
Caballus
Üzenek neki Veronica 2007-07-19 12:30
Egész véletlen magyarul vagy németül nem jelent meg?
Mert az biztos, hogy hasznos olvasmány lenne

Üdv.: Veronica
Üzenek neki MájusiEső 2007-07-19 08:01
Nekem nem elérhető, de biztos érdekes. Valaki lenne olyan szíves, és leírná az önavatást, megköszönném. Amúgy tudom, hogy legalább egy évig még kell képeznem magam autodidaktán, de türelmes leszek. Owless@citromail.hu


Tradíciók, covenek
Programok
Frissítések
    Cikkeinket csak belejentkezett felhasználóink olvashatják!
Könyvek