Főoldal KWHE Hírek Programok Kapcsolat Fórum GYIK
Képtár Wicca adatbázis Cikkek Könyvek Linkek #wicca.hu chat
Belépés
Azonosító:
Jelszó:

Utolsó témák
Hírek
Partnerek
Powered by
nettarhely.hu
Impresszum
Design
Osara LaMort
Program:
WfWx Bt.
Ajánló

a #wicca.hu chat

A chat legfontosabb paraméterei

A csatorna a DALnet hálózatáról érhető el.

Szerver:

 • irc.dal.net

Portok

6667 vagy 6668

IRC programok letöltése

Amennyiben IRC kliens telepítésére nincs lehetőséged, használhatsz böngészővel elérhető klienst is, amit itt érhetsz el.

Szabályok

A netes beszélgetővonalaknak vannak bizonyos etikai szabályai, amik mindenkire nézve kötelezőek, és vannak olyan szabályok is, melyek csak ezen a chatvonalon érvényesek. Kérünk minden kedves látogatót, igyekezzen ezeket betartani!

 • Az IRC a beszélgetésről, kommunikációról szól, a vélemények cseréjéről, és nem arról, hogy mindenkit legyőzzünk, meggyőzzünk! A kommunikáció kétoldalú dolog. Lehet vitatkozni, érvelni, de a kultúrált viselkedés legyen a követendő példa.
 • A #wicca.hu-ra különösen igaz, hogy NEM szexpartnerkereső társalgási fórum. Ha valaki ezzel próbálkozna, jobb, ha azonnal tovább áll, mert rendszerint nem díjazzuk.
 • Az ízléstelen nevek tulajdonosait, valamint a káromkodókat (felszólítás után) az opok ki fogják hajítani, amennyiben nem tér jobb belátásra. Ugyanígy felszólítást fognak kapni azok, akik nem ismerik a jó modort, és sértő, gusztustalan vagy kötekedő modorban beszélnek.
 • Szívesen fogadjuk a köszönést, és szívesen viszonozzuk is. Ez egyaránt vonatkozik régi és új tagokra.
 • A #wicca.hu a Kelta-Wicca Hagyományőrzők Egyházának hivatalos chatvonala. Ezért elsősorban a mágia témakörében folyik beszélgetés, azon belül azonban minden jöhet, ami ezoterikus gondolkodással kapcsolatos, nem vagyunk kizárólagosak. (És privátban senki nem nézi, mit beszélsz, ezért ott érdemes elintézni mindazt, ami nem közérdek.) Az üres fecsegést nem kedveljük, és a "Naaaa, miért nem mond már nekem senki semmit, mert unatkozoooom" hozzászólásokat sem szoktuk szeretni.
 • Mivel ez a chat nem (elsősorban) baráti társaságon alapult, hanem hivatalos csatornának számít, ezért az oppal (@) rendekező emberek a KWHE Főpapnői és Főpapjai. Emellett oppal rendelkeznek a csatorna botjai (lásd később), illetve a botfelelősök (Jelenleg Sulc és W00d5t0ck). Nem a rangkórság vezetett ennek a szabálynak a kialakításában, hanem az, hogy világosan jelezzük, kitől lehet kérdezni. A "nekem is kell kukaaaaaac", "opme, opme" és hasonló kezdetű nyafogás szintén nem esik az értékelhető kategóriába, vagyis azonnali kickban-t eredményez.
 • Ha nem értesz valamit, kérdezd meg, általában mindig van olyan ember, aki igyekszik legjobb tudása szerint válaszolni. Ha értelmes érdeklődést látunk, ugyanolyan jó szándékkal fogjuk viszonozni.
 • Nem illik a nicked 1-2 óránál tovább ott hagyni a csatornán, ha nem vagy netközelben (alvás, stb.)
További általános, megszívlelendő tanácsokat az irces etikettről a www.irc.hu/page2.html oldalon találhatsz.
Tradíciók, covenek
Programok
Frissítések
  Cikkeinket csak belejentkezett felhasználóink olvashatják!
Könyvek